Enjoy your cacao
Hoe een cacao te maken?
Wij hebben een video in elkaar gezet met wat onze voorkeur is. Maar blijf vooral ontdekken welke kruiden, thee en plantaardige melk jij lekker vindt om te combineren, dat maakt het speels, leuk en uniek.​​​​
​​​​​​​
Recept
Voor één kopje cacao
- cacao 25-35 gram
- 75 ml kruidenthee
- 75 ml havermelk
- 8 tikken kaneel
- 4 tikken kurkuma
- 2 tikken cayanne peper​
Hoe havermelk te maken?
De havermelk uit de supermarkten zijn lekker, echter behoorlijk prijzig en met verborgen suikers. In de video laten we zien hoe simpel het is om zelfgemaakte havermelk te maken, dat niet alleen gezond is maar ook lekker. Vooral om je cacao mee te maken, doen wij ook!
​​​​​​​
Recept
Voor één liter havermelk
- 3 ontpitte dadels
- 1 liter gefilterd water
- 1 snufje zout
- 3 snufjes kaneel
- 10 halve walnoten
- 150 gram haver
​
Tip: met het overgebleven prutje van de haver kan je lekkere pannenkoeken mee maken. Voeg er een banaan aan toe, een scheutje olijfolie en drie snufjes kaneel en klaar is kees!
Optioneel kan je er een ei aan toevoegen.
Heerlijke havermelk
Delicious cacao masala
Hoe cacao masala te maken?
Ben je naast cacao ook een koffieliefhebber? Dan is dit de perfecte combinatie!
​
Dit recept hebben we ontdekt in Guatemala en met alle liefde delen we de cacao masala met jullie. Ontdek zelf welke verhoudingen je het lekkerst vindt.
​​​​​​​
Recept
Voor één kopje cacao masala
- cacao 25-30 gram
- 100 ml havermelk
- 75 ml koffie
- 25-50 ml kruidenthee
- 10 snufjes anijs
- 10 snufjes kaneel
- 3 snufjes kurkuma
- 4 snufjes cayenne peper​
​
Tip: voeg 4 snufjes gember en 4 snufjes kardemom toe.
Hoe cacao brownie te maken?
Ben je naast cacao ook een koffieliefhebber? Dan is dit de perfecte combinatie!
​
Dit recept hebben we ontdekt in Guatemala en met alle liefde delen we de cacao masala met jullie. Ontdek zelf welke verhoudingen je het lekkerst vindt.
​​​​​​​
Recept
Voor 4 personen (ruim stuk)
- cacao 25-30 gram
- 100 gram noten
- 125 gam dadels
- 25 gram havermout
- 1 eetlepel agavesiroop
- 1 theelepel kokosbloesemsuiker
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 eetlepel kokoscreme​
- 2 theelepels kokosrasp
- 1 theelepel chiazaad
- 0,5 theelepel kaneel
​
Tip: eventueel 3 a 4 druppels vanille extract.
​
Voorbereiding
Leg de dadels in een bakje met warm water (5 min)
Alles in een blender behalve de nootjes, deze crush je klein met een vijzel en voeg je later toe.
​
Smeer een kommetje in met kokosolie, voeg de mix met noten toe en besprenkel het met kokosrasp.
​
30 minuten in de koeling en eet smakelijk!