top of page

Op avontuur in Guatemala!

Bijgewerkt op: 16 sep. 2022

Op reis

Eén van de Cacao Broeders heeft het geluk gehad een prachtige reis te hebben gemaakt naar en in Guatemala. Zijn reis was voornamelijk een innerlijke reis om zijn angsten en oude pijnstukken aan te gaan. Zo heeft hij grote spinnen en schorpioenen op bezoek gehad in zijn huisje aan het meer en mocht hij leren hoe het voelde om volledig alleen en afgezonderd te zijn in zijn eco-forest-cabin midden in de natuur. Het is niet leuk om je angsten onder ogen te zien, maar wat was het waardevol om elke keer weer een laag dieper te gaan om dichter bij jezelf te komen.Ontdekken

Wij zijn dan ook erg trots op onze broer dat hij deze stappen heeft gezet. Naast het aangaan van zijn angsten is hij ook op avontuur gegaan! Zo heeft hij de vulkaan Akatango beklommen (categorie 8 v/d 10), vuur- en cacao ceremonies bijgewoond bij de lokale Mayaanse bevolking onder begeleiding van een Vuur Sjamaan. Tevens heeft onze gepassioneerde (en stiekem cacaoverslaafde) broer overal waar hij verbleef verschillende soorten pure cacao geproefd.


Cacao

Na meerdere cacao-tours, waar hij de boerderijen midden in de jungle heeft bezocht, vond hij waar hij van had gedroomd! Een Mayaanse Finca (boerderij) waar alles biologisch wordt geproduceerd en waar de energie juist voelt.


Wij nemen jou graag mee in zijn ervaring!

Beeld je eens in dat je 5 dagen lang in grote oude Amerikaanse bussen zit, waar luidde Spaanstalige muziek door de speakers heen knalt. De chauffeurs zetten de bus op standje Formule 1 en racen de bergen door waar je veel natuur en kleine dorpjes om je heen ziet. De afstanden zijn relatief kort, maar de wegen zijn niet overal goed en wanneer jij op je Google Maps de tijd ziet, dan mag je dat maal 3 berekenen. 40 km afstand kan je zomaar 3 tot 4 uur tijd kosten. Lange afstanden betekent dan ook dat je in de wat grotere dorpen onderweg mag overnachten om de volgende dag vrolijk weer op zoek te gaan naar de juiste bus die je verder en dichterbij jouw bestemming brengt. In het kort, dagen van 8 tot 10 uur in de bus is niet ongewoon.


Na een paar dagen zitten in verschillende bussen, van stad naar stad en van dorp naar dorp, ontmoet je jouw contactpersoon die jou meeneemt de jungle in. Je komt onderweg houten hutten tegen met rieten daken waar de lokale bevolking woont en de weg is een mengeling van modder, zand en losse stenen en het zit vol met gaten en heuvels. Na een "rollercoaster ride" van een paar uur kom je aan op de Finca.


Wauw, je wordt hartelijk ontvangen, alles staat in bloei en je oog valt gelijk op het gebouwtje waar het fermentatieproces van de cacao plaatsvindt. Terwijl je dichterbij komt worden je zintuigen geactiveerd en word je verwend door een overweldigende geur van pure cacao. De aroma verwarmt je hart en dat gevoel gaat rechtstreeks je lichaam door.

Na de uitleg van het proces, het proeven van alle verschillende soorten cacaobonen, gaan we de jungle in en bezoeken we de finca's waar de cacao groeit en geoogst wordt. Je ziet een nursery waar honderden kleine cacaoboompjes aan het groeien zijn om vervolgens door de volwassen bomen heen te lopen. Meerdere soorten staan door elkaar heen en je ziet cacaopods aan de boomstammen groeien in verschillende kleuren. Overal waar je kijkt zie je de vruchten van de cacao hangen en jawel, het moment is daar! Jij mag zelf een cacao pod van de boom afhalen, zodat zij deze voor jou openbreken met een machete.

Het is lastig uit te leggen hoe het smaakt, maar denk een beetje aan de smaak van de lychee vrucht, maar dan wat zuurder en een beetje bitter, maar oh wat een fantastische volle smaak!! We gaan even terug naar de cacaobonen die door het fermentatieproces heen zijn gegaan en waarvan je verschillende soorten hebt mogen proeven. Beeld je eens in dat je al heel veel verschillende cacao samples hebt geprobeerd bij verschillende boerderijen en aanbieders waar je keer op keer hoopt op een fijne en zachte smaak. Echter komt elke sample niet in de buurt van jouw wensen en zijn ze te zuur of te bitter of het effect en de energie is niet naar wens. Jammer, na elke keer opnieuw heel enthousiast te zijn om weer een nieuwe soort te proeven. Maar nu.. Ergens in het midden van de jungle bij een Mayaanse Finca, waar zij ALLES weten van cacao en hoe je het fermentatieproces het beste kan reguleren om de juiste verhouding te krijgen. NU proef je de cacao van jouw dromen. Geen zure smaak of nasmaak, het is niet te bitter, je ervaart een volle, romige en sterk aanwezige smaak en het enige wat door je gedachten heengaat is YES! Oh mijn God, YES! Uiteraard pak je nog een paar cacaobonen, gewoon, omdat het kan, omdat het zo lekker is en je vol vreugde zit. Wat een heerlijk moment is dat na een lange zoektocht en veel proeven.


Dit is wat een geliefde Cacao Brother heeft mogen ervaren op zijn reis in Guatemala en sindsdien is zijn passie alleen maar groter geworden en overgeslagen naar alle Cacao Brothers. Dat moment heeft een kleine vlam doen omslaan naar een groot vuur en delen wij met enthousiasme de Liefde voor Cacao aan iedereen die het horen en ervaren wil. Voor zijn reis naar Guatemala werkte onze broer al met pure cacao en gaf hij met regelmaat ceremonies en connectie cirkels. Nu is zijn (en onze) passie voor cacao zo gegroeid dat wij het willen delen en hopen wij iedereen enthousiast te krijgen om dit mooie plantmedicijn een keer te ervaren.

 

I share because I care, so when I share you can become aware

Aware of the passion that lives inside of me

Let's share our passion open and free

Let's share our Love and Light

So You and I, becomes We50 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page